Salmi_pääsivu 
Orusjärvi
Muut kylät
Sukututkimus
Murre
Historia Linkkisivu Muistelmia Kuvagalleriat Tiedonkeruu Kartat
Myllyt
Muuta Vieraskirja

 

 

 

 

 

 

 

 

       ORUSJÄRVI - Esittely

Orusjärven kylälogo, piirt. Heikki Jeronen 2004.  Piirretty Orusjärven kirkon tornin kuviosta. Salmi-pääsivulla vasemmassa yläkuvassa on sivuntekijä Heikki J entisen työväentalon nyk. kulttuuritalon edustalla.  Toinen pieni yläkuva on nykyisestä uudesta tsasounasta, joka on juuri valmistunut. ( kuvat saat klikkaamalla suuremmaksi)

Tervetuloa virtuaalimatkalle Raja Karjalaan!   Sivustomme perustettiin 17.1.2005  pohjautuen syksyllä 2004 alkaneeseen   Salmin Orusjärven kylätoimikunnan  tiedonkeruuseen.  Toivomme että sivustomme voisi mahdollisimman hyvin palvella yhteyskanavana Salmilaisten  ja kaikkien kiinnostuneiden ja juuriaan hakevien kesken!

 Vaikkakin olemme joutuneet hajallemme evakkoon kuka minnekin päin maailmaa,  niin täällä toivottavasti kohtaamme!  Korjatessani erästä repeytynyttä valokuvaa heräsi siinä ajatuksia ja tunteita; Voi kunpa voisimme koota ja eheyttää Karjalan rikkirevityn heimomme. Niin monet ovat alkaneet usein myöhään kysellä ja etsiä juuriaan kun vanhemmat eivät ole enää kertomassa suvusta. Yritämme auttaa siksi myös sukuansa etsiviä kauaskin taaksepäin. Aloitteleville sukututkimus  voi joskus tuntua ihan ylitsepääsemättömän vaikealta asialta.. Siksi perustinkin vielä Raja-Karjalan sukututkijoiden yhteyskanavan  - kohdasta  Raja-Karjala  pääset sinne. (ohjesivun kautta)

Sivujen valikosta;   löytyy  sivuja  kuten esim. historia  jossa kerromme eri aiheista,  Laatokan karjalainen  murre eli  livvin kieli,   Tärkeä on myös sukututkimus  joka ei rajoitu yksistään Orusjärven kylään. Kohdassa  muut kylät  on tarkoitus esim. tunnistaa  taloja, valokuvia  ja henkilöitä, jotka voivat olla etäämmältäkin.    Orusjärvi - sivuille  toivomme saavamme lisää  muistelmia,  pakinoita, jopa äänikertomuksia murteella!  Siellä on myös kuvagalleria(t), jota  on laajennettu huomattavasti!  Nyt esillä on jo n 180-kuvaa joita klikkaamalla ne aukeavat suurempana, ja selaimen nuolella vasemmalle - pääsee takaisin pikkukuviin.  Mielellämme otamme palautetta kaikesta sisällöstä,  toiveista ja ehdotuksista, sekä  linkkejä  Salmin sukuisten omille kotisivuille. Toivomme tietenkin myös lisää löytyvän arvokkaita kuvia, kuten esim. Orusjärven kirkon sisäkuvia,  Nuorisoseuran talon kuvia,  ja ihan kaikesta kylään ja Salmiin  liittyvistä asioista!    Kiitos Sinulle kun tulit seuraamme ja  toivomme  että siitä oli ja on iloa paljon jatkossakin!  Nuoremmille tahdon vielä sanoa - näyttäkää kuvia ja   juttuja vanhemmille joilla ei ole tietokonetta, tai eivät vielä sitä hallitse - kopioikaa heille täältä kuvia !  Kuvien kautta hekin muistavat asioita, jotka muuten saattavat painua iäksi unholaan!

Tehkäämme yhdessä  Orusjärven kylä eläväksi, esim. näiden sivujen kautta  ja sydämissämme!

***  Orusjärven kylätoimikunta  ***

Hannu Hämälainen  Juha Hytönen ja  Heikki Jeronen  -    Palaute  Lähetä sähköpostia       soita  0500-555 696  Heikki Jeronen 013-555 696 koti

- tästä päävalikkoon